mandag den 25. marts 2013

Gateau Marcel

Så kom dagen hvor jeg skulle prøve kræfter med den sofistikkerede og lækre franske chokoladekage ved navn Gateau Marcel.
En virkelig lækker kage, som faktisk er ret nem at lave!




Opskrift: (rund springform ø25cm.)

250g. mørk chokolade - 80%
250g. sukker
260g. smør
4bgr. pastueriserede æggeblommer
4bgr. pastueriserede æggehvider

Forvarm ovnen til 175 grader.

Først klargøres formen ved at smøre den med smør og drysse lidt sukker i bunden.
Herefter lægges al chokolade og smør i vandbad hvor det langsomt for lov at smelte.
Imellem tiden blandes 175g. sukker med æggeblommer og piskes 1 minuts tid.



Herefter piskes hviderne stive, undervejs blandes det resterende sukker i.
Med en gummiskraber blandes chokolade massen som har været over vandbad, med æggeblommerne. Denne blanding vendes herefter, lidt efter lidt, i æggehviderne mens der røres med gummiskraber. Blandingen vil nu være en tyk chokolademasse.



Den ene halvdel hældes her i formen. Den stilles i ovnen hvor den skal bage midt i, i ca. 25-30 min. Resten af chokolade massen stilles i køleskabet. 
Når kagen tages ud skal den køle af, og vil her falde en smule sammen. Stil den gerne i køleskabet for at blive helt kold.
Når kagen er helt afkølet, køleskabstemperatur, fordeles resten af chokolademassen ovenpå mens kagen stadig er i formen. 
Lad nu kagen stå min. en times tid inden servering. Først her tages den ud af formen.
Drys evt. med kakao udover kagen som pynt.
Kan serveres med en god vanilleis og friske bær.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar