lørdag den 21. december 2013

En lækker julekage


Man kan næsten fornemme julen sprede sig i køkkenet når denne kage bages i ovnen i 45-50 minutter. Læs med her og få opskriften på denne lækre ølkage.



Ingredienser:


500 g. hvedemel
2 tsk. natron
2 tsk. stødte nelliker
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt ingefær
500 g. brun farin
1 stort æg
1 nisseøl



Fremgangsmåde:

1) Melet sigtes og blandes med de stødte krydderier samt natron




2) Den brune farin og ægget blandes med melet.


3) Nisseøllen blandes i de øvrige ingredienser og du blander dejen sammen indtil den er jævn.



4) Dejen fordeles i to rugbrødsforme (ca. 10x30) og bages i ovnen i 45-50 min ved 180 grader.

* Husk at stikke i dejen efter de første 35 min og tjek at den ikke allerede ar færdigbagt. En god regel ved bagning er at en kage ikke skal bages efter tid, men kun indtil den er færdig.

Velbekomme og glædelig jul!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar