lørdag den 9. februar 2013

Tripple Heart Attack Cheese Cake

Se den lækre opskrift på en ganske enkelt helt fantastisk lækker kage her. Der er mange elementer, men enkeltvis er de slet ikke så svære. Hvis man planlægger i forvejen og læser opskriften godt igennem forud for projektet for at skabe sig et overblik, så er det en kage alle kan bage!Kiksebund:
250-300g Digestives
100-150g smør

Browniebund:
200g mørk chokolade, grofthakket
150g smør
150g flormelis
1 æg
75g hvedemel

Cheesecakefyld:
400g flødeost
150g flormelis
Korn fra 1 vaniljestang
2 æg

Hindbærmousse:
4dl piskefløde
150g flormelis
3 blade husblas
200g hindbær
Evt. 1tsk citronsaft

(Jeg lavede min mousse på ½l. piskefløde og supplerede op med de andre ingredienser)Forvarm ovnen til 170 grader.


Kiksebund:
Knus/blend kiksene og bland dem med blødt smør, til det bliver en smuldrende og blød masse. Brug hænderne til at ligge det i et lag på ½-1 cm. i bunden af en springform, samt hele vejen op ad siderne.

Brownie:
Smelt chokoladen i vandbad eller i micro-ovn i ovnfast fad. Bland smør og flormelis til det er godt indarbejdet. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk, til alt er godt blandet og jævnt. Rør gradvis melet i, og rør godt hver gang. Hæld langsomt den smeltede chokolade i, og bland det grundigt. Rør gerne kraftigt til sidst så dejen bliver luftig. Hæld dejen i den klargjorte form med kiksebunden i, og glat evt. med en paletkniv.

Cheesecake:
Bland flødeost, sukker og vanilje og pisk det jævnt og tykt. Tilsæt under piskning et æg ad gangen. Dejen skal nu være meget jævn og cremet. Hastigheden kan øges lidt mod slutningen, så blandingen bliver lidt lettere og luftigere, men sørg for ikke at røre for længe, da osten kan skille. Smør den ovenpå brownien, og glat efter med en paletkniv.

Bag kagen 30-40 minutter, dette kan dog afhænge af formens størrelse og din ovn, så mærk efter. Den skal være fast at røre ved og gylden i kanten. Midten må gerne stadig være bleg.

Lad kagen afkøle helt, dæk den til, og sæt den i køleskabet i et par timer.

Hindbærfyld:
Giv bær, flormelis og citron et hurtigt opkog og blend derefter blandingen glat. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i fem minutter, vrid vandet af og smelt det derefter i frugten, som gerne lige må have stået et par minutter væk fra blusset, men inden det er kølet for meget. Stil det på køl til det er koldt nok til den piskede fløde kan komme i, altså til den er afkølet og inden den er stivnet!
Lad den færdige creme afkøle yderligere til den bliver tyk, smør den herefter på kagen mens den er i formen, og stil hele kagen på køl, gerne natten over.
Kagen kan inden servering pyntes med revet chokolade og friske bær.5 kommentarer:

 1. Den ser simpelthen så lækker ud den kage :)
  Det kunne være jeg skulle prøve at lave den snart :)

  Mia Andersen

  http://miaskageside.blogspot.dk/

  SvarSlet
 2. Den er også virkelig lækker! Det var den der startede mit skridt ud af bradepandekagernes verden og ind i den lidt mere indviklede med flere forskellige elementer.

  SvarSlet
 3. Hej :)
  Jeg vil lave denne kage til en lille familie-komsammen næste uge. Vi bliver 7. Bør jeg halvere opskriften? Hvor mange personer er kagen bestemt til? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det afhænger først og fremmest af hvor kageglad din familie er :)

   Den burde række til 12 uden problemer, så du kan godt halvere den. I så fald, husk at den skal bages i lidt kortere tid og gerne i en mindre form.

   Jeg håber du får et lækkert resultat !

   Slet