Min fondantlagkage nr. 2, som blev lavet som afskedskage til mit praktiksted, hvor jeg har været i 6 måneder i forbindelse med min uddannelse. Denne opskrift er oprindeligt lavet som gæsteindlæg på Mias konditor drøm, som er en blog jeg selv følger med stor glæde.
Opskrift: Chokoladebunde
(passer til rund springform; 25cm. i diameter)- 300 g. smør
- 430 g. sukker
- 4 tsk. vanillesukker
- 4 æg
- 350 g. hvedemel
- 60 g. kakao
- 1½ tsk. bagepulver
- 1½ tsk. natron
- 4 dl. kærnemælk
Opskrift: Appelsinmousse
- 5 dl. piskefløde
- saften fra 4-5 appelsiner (2 dl.)
- 2 tsk. revet appelsinskal (øko) - kan undlades
- 3 bægre pastueriserede æggehvider
- 75g. sukker
- 1 stang vanille
- 2 spsk. citronsaft
- 6 blade husblas
Pres appelsinerne. Eller blend kødet fra appelsinerne, og si kødet fra. Riv skallen fra 2 appelsiner så du har 2 tsk.Bland kornene fra vanillen med 25g. sukker og pisk det sammen med fløden til den er helt stiv.Bland forsigtigt appelsinsaft og fødeskum sammen, lidt efter lidt, og vend til sidst reven appelsinskal i. Lad stå på køl, evt i fryseren.Opblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.Vrid vandet af husblassen og smelt det med citronsaft over vandbad. Når det er smeltet, tag det af varmen og lad det afkøle.Pisk æggehvider med resten af sukkeret, til det bliver til skum.Bland lidt af flødeskummet med appelsin sammen med den smeltede, nu lune husblas, og rør sammen. Bland det i resten af flødeskummet. Herefter vendes æggehvideskummet i. Lad massen stå et par timer på køl, gerne natten over. Kagen skulle smøres op, og dette gjorde jeg med en lækker gang chokolade ganache.
Opskrift: Chokolade ganache
- 4dl. piskefløde
- 400g. mørk chokolade
Kan bundene komme i køleskabet til dagen efter ? På forhånd tak :-)
SvarSletSagtens, både som kage i form og som skårne bunde med bagepapir mellem hvert lag. Bare pak dem lufttæt i en plasticpose :)
SletFyldte du din kage, mens den var en en plastikbeklædtform, og hvor længe skulle den hvile derefter?
SvarSletMvh Sidsel.
Jeg brugte faktisk bare springformen igen, altså kun ringen. samlede kagen i den og lod den hvile fra formiddag til aften, en 6 timer ca.
SletBeklager det sene svar.
Hej Julia.
SvarSletDen kage ser vildt lækker ud! Hvor mange personer rækker den til?
Mvh.
Marianne
Beklager det sene svar. Den er stor og solid. Vil sige der er til i hvert fald 12 personer.
SletKan man ikke skrue op for varmen i ovnen, og så give den lidt mindre tid?
SvarSletHilsen Cecilie
Jeg ville være bange for at den blev tør i kanterne, men jeg bager aldrig rigtig efter tid, da der er forskel på ovne. Prøv dig frem og stik i den med jævne mellemrum i midten. Den er færdig hvis der ikke er noget rå dej på redskabet du har stukket med :)
SletHvor meget appelsinmousse kommer der ud af opskriften?
SvarSletHilsen Malene
500-600g. så det passer til to lag i en stor rund lagkage. Håber det er svar nok, ellers må du lige skrive igen :)
SvarSletJeg har prøvet at lave disse bunde et par gange nu... men hver gang hæver den flot op i ovnen, men klapper sammen så snart den kommer ud af ovnen. Hvad gør jeg forkert?
SvarSletBeklager det sene svar KK, men har ikke fået en notifikation om din kommentar (eller har overset den).
SletJeg vil tro det kan være temperatur forskellen der kan gøre det. Min synker også noglegange sammen, så den ender med at have en fordybning i midten.
Mit råd er at give den ved lavere varme i den sidste halvdel af bagetiden, og så give den lidt ekstra. Mærk dig frem med en pind til hvornår den er færdig og prøv at lade den stå i den åbne ovn efter du slukker den.
Hvilken funktion har kernemælken i bundene og kan man undlade den? :-)
SvarSletKan man bruge marcipan til at ligge over kagen til sidst eller skal det helst være fongdane:-)
SvarSletKan man bruge marcipan til at ligge over kagen til sidst eller skal det helst være fongdane:-)
SvarSlet